Wednesday, 15 January 2014

ONAM'S SPECIAL




أونام ساديا 



The Onam sadya (feast) is another very indispensable part of Thiruvonam, and almost every Keralite attempts to either make or attend one. The feast is served on plantain leaves and have more than 13 to 15 curries, along with traditional pickles, papadam and a dessert called 'payasam' (a sweet dish made of milk, sugar, jaggery and other traditional Indian savories). In hotels and temples, the number of curries and dishes may go up to 30. The importance of the feast to the Kerala's Onam celebration culture is captured in the famous Malayalam proverb "Kaanam Vittum Onam Unnanam" which means "One must have the Onam lunch even one is forced to sell his property".
(وساديا أونام (عيد) هو جزء آخر لا غنى عنه للغاية من ثيروفونام، وتقريبا كل أبناء كيرلا يحاول إما حياة أو حضور واحدة. يتم تقديم وليمة على أوراق الموز ولها أكثر من 13 إلى 15 الكاري، جنبا إلى جنب مع المخللات التقليدية، papadam وحلوى تسمى "payasam '(طبق حلو مصنوع من الحليب والسكر والحرفيه والمقبلات الهندية التقليدية الأخرى). في الفنادق والمعابد، وعدد من الكاري وأطباق قد ترتفع إلى 30. تم القبض على أهمية العيد للاحتفال أونام ثقافة ولاية كيرالا في المثل الشهير المالايالامية "Kaanam Vittum أونام Unnanam" والتي تعني "يجب على المرء أن يكون وجبة غداء أونام حتى يضطر المرء لبيع ممتلكاته".)


                                                                      Know about :
                                        MANAR HOLIDAYS
                                                                                Tours & Travels
                                                                                                    Changuvetty. Kottakkal
                                                                                                    Mob : +918281268050
                                                                                                 Email : info@manarholidays.com
                                                                                                  Site : www.manarholidays.com





No comments:

Post a Comment